Photo Siden | V. 3.0 –  2020 -2021
Image default
Tips & Tricks til foto

Gimp et godt alternativ til Adobe Photoshop

Det mest populære open source-program til billedredigering er GIMP – og det er der en grund til

GIMP (GNU Image Manipulation Program) er et både fantastisk – og helt gratis – alternativ til Adobe Photoshop og indeholder en række professionelle funktioner til at optimere dine billeder. Du kan også skabe dine egne kunstværker helt fra bunden.
GIMP

Download her: GIMP

Udvikler: The GIMP Project

Styresystem: Windows, Mac, Linux

Version: 2.8

Programmet indeholder funktioner som lag, brugerdefinerede pensler, filtre og automatiske funktioner, der forbedrer dine billeder. Derudover har du adgang til et hav af plugins (nogle er installeret på forhånd, og andre skal du selv downloade).

GIMP har et særdeles aktivt community med mange bidragsydere, og det betyder, at programmet konstant bliver udviklet og hurtigt rettet for fejl. GIMP er et fantastisk program til billedredigering, og kvaliteten svarer til mange af de kommercielle programmer på markedet.

 

Brugervenlighed

 

GIMP (GNU Image Manipulation Program) er et gratis alternativ til Photoshop. At Gimp er gratis har dog ingen betydning for kvaliteten, og det kan uden problemer stå distancen mod mastodonten Adobe.

GIMP har et imponerende udvalg af funktioner til billedoptimering. F.eks. mulighed for retouchering, crop, farvejustering, brugertilpassede penseltyper, gradient og meget mere. For den avancerede bruger kan vi nævne funktioner som layer masks, bezier curves, filtereffekter og tilmed en animationpakke.

Hvoran bruger man Photoshop-plugins i GIMP

Brugerfladen kan snildt tilpasses, og GIMPS community har produceret et hav af fantastiske plugins – som alle er gratis! Programmet er spækket med brugerguides, og der er mange muligheder for at få hjælp af det særdeles aktive og hjælpsomme community. Du behøver altså ikke at være bange for at gå i stå – hjælpen er lige ved hånden.

Vi har ikke plads nok til at kradse lidt dybere i overfladen her. Derfor: download GIMP og find ud, hvorfor programmet er et godt og populært alternativ til Adobe Photoshop.

I GIMP har du en masse værktøjer til rådighed – og flere i form af plugins
I GIMP har du en masse værktøjer til rådighed – og flere i form af plugins

Alle GIMP’s mange tools kan personliggøres, og du kan oprette dine egne profiler
Alle GIMP’s mange tools kan personliggøres, og du kan oprette dine egne profiler

GIMP tilbyder “layer” og “mask” til avanceret redigering.
GIMP tilbyder “layer” og “mask” til avanceret redigering.

Seneste nyt

Den seneste udgave af GIMP introducerer “enkeltvindue”-tilstand, som kan justeres via Windows-menuen. Du kan også samle flere lag i en gruppe – smart hvis du arbejder med en kompliceret opgave. Også penseltyperne har fået et løft. Vil du vide mere, så tjek release notes.
Konkurrenter

Paint.NET
PhotoScape
Google Nik Collection

 

Related posts

Den ultimative fotoapp?

John

Photoshop tutorial website photoshopCAFE har udgivet en rettidig ny vejledning

John

Anbefalede Memory Cards til Nikon D5600

John

Skriv en kommentar