7.5 C
Esbjerg
15. juli 2020
Photo Siden | V. 2.0 – 2018 – 2020
Image default
Tips & Tricks til foto

Alternativer til Adobe Lightroom (open source og gratis)

Alternativer til Adobe Lightroom!

Du kan sagten Behandle Raw billedfiler og organisere dit fotobibliotek med et gratis Lightroom-alternativ. Adobe Photoshop Lightroom er den professionelle fotografs valg til behandling af Raw billedfiler, men det er ikke den eneste mulighed. Der er mange gode alternativer til rådighed og det endda! helt gratis.

Lightroom har to hovedfunktioner: Behandler billeder og organiserer dem (gennem tags, navngivning, rating og andre metadata). Ligesom Lightroom har alle billed editorer, jeg har med her på denne side i denne artikel, mulighed for at behandle Raw filer lige fra kameraet.

Vil du redigere billeder i JPG-format? Så har jeg fundet de bedste gratis editorer

Raw filer indeholder alle de data, der er fanget af kameraets sensor, og alle kameraproducenter har deres eget format til lagring af det. Ingen skærm eller printer kan gengive så mange detaljer, så det er nødvendigt at komprimere dem i et format som JPG, før du kan vise eller bruge dem. Du kan lade dit kamera gøre det automatisk, eller bruge stationær software til selv at kontrollere processen.

Raw Therapee

 

 
rawtherapee-screenshot-04
rawtherapee-screenshot-04

 

1. RawTherapee

Lynhurtig billedbehandling og optimering af arbejdsgange

Ikke-destruktiv redigering
Eksporter til billedredigeringsprogrammer
Batchbehandling

RawTherapee er et avanceret open source Lightroom-alternativ til behandling af råfiler (eller komprimerede billedfiler som TIFF og JPG) og derefter sende de resulterende billeder direkte til GIMP (eller dit foretrukne fotoredigeringsprogram).

RawTherapee bruger ikke-destruktiv redigering, så du kan når som helst vende tilbage til den oprindelige fil. Den avancerede billedbehandlingsværktøj gør det nemt at justere eksponering, farver, skarphed og støj. RawTherapee’s de-mosaiseringsalgoritmer reducerer genstande i konverterede billeder, og dets multikernestøtte gør fuld brug af din tilgængelige hardware.

Når du er tilfreds med frugterne af dit arbejde, kan du gemme indstillingerne som en forudindstillet til fremtidig brug. Du kan også behandle billeder i batcher, eller redigere flere filer på én gang ved hjælp af fanebladet.

Softwarens brugergruppe har oprettet en liste over kameraer, der understøttes af RawTherapee, men det er ikke definitivt; Hvis dit kamera ikke er angivet, prøv alligevel at åbne en fil ved hjælp af softwaren.

Flere Gratis programmer på vej!! som alternativ til Adobe Lightroom
 

Related posts

fotos.grandts.com Gratis Stockfotos

John

Anbefalede Memory Cards til Nikon D5600

John

IrfanView atter et godt alternativ til Adobe Lightroom

John

Skriv en kommentar

Read previous post:
Work in Progress!

Work in Progress! Intet er så sjovt for mig som at lave nyt, statisk er ikke noget som man kan...

Close