7.5 C
Esbjerg
15. juli 2020
Photo Siden | V. 2.0 – 2018 – 2020
Image default
Camera Tech Kamera Reviews

Køb af kompakt kamera til ferien?

Hvilket kamera skal du købe?

 

Du behøver kun at gå ind i en fancy foto butik eller se online for at få en ide om det voldsomt store antal digitale kameraer på markedet. Der er så mange mærker, typer og teknologier, der nu er tilgængelige, idet hver og en hævder at være den bedste (selvfølgelig!), At det kan være virkelig svært at forstå det hele.

Men det er muligt at bryde alle disse konkurrerende kameraer ned i nogle grundlæggende typer, og når du gør det bliver det meget nemmere at finde ud af, hvilken slags kamera der passer til dig.

Det er det, der er gjort i denne artikel, og du kan følge linkene nederst på siderne for at finde ud af, hvilket er det bedste kamera, der for øjeblikket er tilgængeligt i hver kategori.

Så vi begynder med det grundlæggende og arbejder os op gennem de mere avancerede kameraer til de typer fagfolk bruger. Men du behøver ikke at kigge hele denne guide igennem. Behandl denne guide som en sightseeing tour – når du har lyst til at forlade den, træder du bare af bussen!

Sony Alpha A7R-1
Sony Alpha A7R-1

 

 

Er en smartphone så god som et almindeligt point-and-shoot kompakt kamera? Bortset fra ikke at have en zoom, det er den næsten helt sikkert uanset nogle rynker på næsen af dette (jeg selv inklusive).

Der er ikke noget galt med kameraerne i smartphones. De bedste smartphones har virkelig gode kameraer bygget ind, selvom de ikke har helt de samme imponerende antal megapixel som dedikerede digitale kameraer.

Du skal samtidig huske på, at det ikke handler om mængden af ​​megapixel du har – en smartphone med et 8MP kamera eller derover er alt hvad du behøver for at producere skarpe, detaljerede billeder til Facebook og Twitter, mens du endda kan producere moderat størrelse, anstændige kvalitetsudskrivninger til at hænge på din væg, hvis du får et skud, du virkelig elsker.

Tag f.eks. IPhone 7 med dets 12MP kamera og brugervenlige betjeningselementer, det kan producere shoots hver gang så godt (bedre ofte) som et almindeligt point and shoot kompakt kamera.

Dette er også kameraet, du sandsynligvis har med dig hele tiden, og den du vil stole på for at fange dit liv in real time, disse billeder ender jo ofte som de billeder, du vil værdsætte mest i de kommende år .

iPhone X

Din smartphone er det kamera, du altid har med dig

Fordele: Det er kameraet, du altid har brug for, resultaterne kan matche dem fra et almindeligt point-and- shoot kompakt kamera, du kan dele med det samme til Facebook, Twitter og Instagram. Du kan få apps med fantastiske effekter og ekstra værktøjer, og de kan være nemme at bruge.

Ulemper: I de fleste tilfælde får du en fast brændvidde linse – du kan ikke zoome ind på fjerne emner; Den faste linse er ofte en vidvinkel – god til selvhjælp og belastning i rammen, men ikke for smigrende portrætter; smartphones er ikke så let at holde; begrænset kontrol over optagelsesindstillinger.

 

 

Action Cams

Hvis du ønsker at fange dit livs eventyr, har du måske brug for et action-kamera, ikke et regelmæssigt point-and-shoot-kamera.

Du kan overvinde begrænsningerne på din smartphones kamera nemt nok med et ‘rigtigt’ kamera, men lige før vi ser på disse i detaljer, er der en anden mulighed at overveje – action-kameraer. Hvis det at optage dit livs eventyr er din ting, hvorfor så ikke gøre det med video, ikke stillbilleder?

Action Cams er hårde og enkle at bruge, og leveres med en lang række forskellige monteringer, så du kan vedhæfte dem til styr, skateboards, hjelme, bilens dashboard … selv dit kæledyr!

De er blevet populeret af GoPro Hero-sortimentet, men der er nu snesevis at vælge imellem, herunder kugleformede kameraer, der passer til siden af ​​en hjelm.

Action Cams optager fuld HD-optagelser i høj kvalitet (nogle som Hero6 Black kan endda skyde 4K) gennem focal length wide-angle lenses. Nogle er helt vandtætte, mens andre kommer med vandtæt hus.

Action Cams er den komplette modsætning til traditionelle videokameraer – de er så billige, at du ikke har noget imod at give dem lidt vold, de er små nok og lette nok til ikke at komme i vejen, og de er så enkle, at du kun skal huske at trykke på en knap som det eneste der er nødvendigt at vide.

Fordele: Billig, hård og simpel, overraskende god Full HD-filmkvalitet (i nogle tilfælde 4K), du kan montere dem på stort set alt.

Ulemper: Fast vidvinkelobjektiver betyder, at der ikke er nogen zoomfunktion, mens der er begrænset kontrol over eksponering. Stillbilleder er kun snapshot-kvalitet.

GoPro Hero6 Black
GoPro Hero6 Black

Mit valg … GoPro Hero6 Black

Hero6 Black bygger på den fremragende Hero5 Black (som stadig er tilgængelig til en mere overkommelig pris) og er en stor påmindelse om hvorfor navnet er så ærværdigt. Optagelsen af buttery-glat 4K optagelser, Hero6 Black er vandtæt ned til 10m, let at bruge og giver dig mulighed for hurtigt at dele footage takket være QuikStories, der automatisk overfører og redigerer dine optagelser for dig. Hvis du vil have det bedste action kamera, så er det det.

 

Fordele: Billig, hård og simpel, overraskende god Full HD-filmkvalitet (i nogle tilfælde 4K), du kan montere dem på stort set alt.

Ulemper: Fast vidvinkelobjektiver betyder, at der ikke er nogen zoomfunktion, mens der er begrænset kontrol over eksponering. Stillbilleder er kun snapshot-kvalitet.

 

gopro_hero_6_black
gopro_hero_6_black
canon
canon

Billig Point-and-Shoot

Billigt point og shoot – og billedkameraer kan se ud som en nem opgradering fra en smartphone, men de har egne begrænsninger.

Så hvis du antager, at din smartphone ikke tilbyder den alsidighed, du har brug for, og at du befinder dig i anstændige kvalitets stillbilleder i stedet for nedslående actionvideo, så er et almindeligt digitalkamera den rigtige vej.

Point og shoot kompakte kameraer er billige, og de kommer med zoomlinser og mere kontrol over eksponering, hvidbalance, fokus og andre indstillinger, end du får med en smartphone.

Zoomlinsen er killer feature funktionen. Smartphones tilbyder ‘digitale’ zoommønstre, men det er slet ikke det samme, fordi de blot beskæres ind på et mindre område af billedet, så du mister opløsning. Typisk vil en billig point-and-shoot-kompakt have en 5x zoom, som går bredere end en smartphone-linie – praktisk til trange interiør fotos og høje bygninger – og meget længere, så du kan udfylde rammen med mennesker og emner, når de er længere væk.

Men billedkvaliteten er ikke nødvendigvis bedre. Billige kameraer har billige linser, som kan producere grødet ved rammens kanter eller ved fuld zoom, og sensorerne er ikke meget større. Sensorstørrelse er en nøglefaktor i billedkvalitet, som vi ser senere. Point-and-shoot kameraer har typisk 1 / 2,3 tommer sensorer, som er omkring halvdelen af ​​din lillefinger negle, og næppe større end dem i en anstændig smartphone. Glem megapixel – sensorens størrelse er hvad der begrænser billedkvaliteten.

Fordele: alsidighed af en zoomobjektiv; Meget mere kontrol over eksponering, farve og fokus lettere at holde.

Ulemper: Kvalitet ofte ikke bedre end en smartphone, nogle gange værre.

 

 

Sony Cyber-shot WX220

 

sony-cybershot
sony-cybershot

 

Hvis du vil have et kompakt kamera, der kan gøre et bedre arbejde end din smartphone, så kig på Cyber-shot WX220 især når du overvejer den ekstra fleksibilitet, der tilbydes af 10x optisk zoom, der løber fra 25-250mm. Billederne er lyse og klare, med anstændige detaljer – ideel til deling online eller udskrivning i typiske størrelser – mens det også er hyggeligt at se Wi-Fi-forbindelse. 2,7-tommers skærm er lidt på den lille side, men det hjælper med at holde kameraets dimensioner til en lommevennlig størrelse. WX220 har muligvis ikke masser af bells & whistles, men hvad det gør gør det godt.

 

lumix
lumix

En billig point-and-shoot-kompakt er et forholdsvis lille trin op fra kameraet i en smartphone, men long zoom ‘travel’- kameraer har deres fordel – zoomobjektivet – er meget bedre. En “rejsekompakt” er i det væsentlige et point-and-shoot-kamera, men med et meget langt længere zoomområde, typisk 30x.

Ideen er, at du har et kamera, der stadig passer i lommen, men har et så stort zoomområde, at du kan fotografere stort set alt fra smukke landskaber til fjerne landemærker.

Når alt kommer til alt, når du går på ferie, vil du have et kamera, der er lille nok til at gå i lommen, så det ikke kommer i vejen, når du laver andre ting, men alligevel, sådan at du ikke vil gå glip af once-in-a-lifetime fotos.

Rejsekompakte har samme størrelsesfølere som point-and-shoot kompakte, men det ændrer sig

Rejsekompakte har samme størrelse sensor som point-and-shoot kompakte, men det ændrer sig, idet modeller som Panasonic Lumix ZS100 (kendt som Lumix TZ100 uden for USA) får større 1-tommers størrelse sensorer, mens linserne generelt er af bedre kvalitet, helt bortset fra deres øgede zoomområde. Nogle har mere avancerede eksponeringsfunktioner til at styre lukke hastigheden og objektivåbningen uafhængigt og kan endda optage RAW-filer til behandling af høj kvalitet på computeren. Nogle, som Lumix TZ100 / ZS100 igen, har endda indbyggede elektroniske billedfremvisere.

Hvis dit budget kan strække sig til det, er en lang zoom rejsekompakt næsten sikkert en bedre indsats end et billigere point-and-shoot model. Du får meget og ofrer ingenting.

Fordele: Massivt zoomområde, der håndterer næsten alle slags emner; kvalitet generelt lidt højere end en point-and-shoot kompakt; kan have mere avancerede kontroller.

Ulemper: dyrere; bruger stadig en lille sensor (med nogle undtagelser), som begrænser den ultimative billedkvalitet, især i svagt lysforhold.

 

Det har ikke den længste zoom-rækkevidde for et rejsekompaktkamera, men Panasonic’s Lumix ZS200 (kendt som Lumix TZ200 uden for USA) er et godt valg af rejsekompakte. Panasonic har formået at klemme en meget større sensor ind i ZS200 / TZ200 gør det muligt for pixelerne at være ca. 2,4x større end de er i modeller som Lumix ZS70 / TZ90 og hjælper ZS200 med at producere meget højere kvalitet billeder. Den 15x zoom, der spænder fra 24-360mm, kan se begrænset ud i forhold til nogle rivaler, men optikken er anstændig og for generel fotografering bør du ikke bruge noget mere. Du får også en elektronisk søger, der gør det nemmere at komponere billeder i solrige solforhold og 4K videooptagelse. Det hele er summa sumarum en mere kraftfuld, men dyr mulighed.

CHANGE YOUR THOUGHTS, YOU CHANGE YOUR WORLD

Norman Vincent

 

Related posts

Photoshop tutorial website photoshopCAFE har udgivet en rettidig ny vejledning

John

Den ultimative fotoapp?

John

Xiaomi lancerer pris overkommelig Mijia smartphone gimbal

John

Skriv en kommentar

Read previous post:
IrfanView atter et godt alternativ til Adobe Lightroom

IrfanView     IrfanView kombinerer en kraftig image editor og -organizer med fremragende support til raw og komprimerede filformater (se...

Close