Photo Siden | V. 3.0 –  2020 -2021
Image default
Tips & Tricks til foto

LightZone Endnu et alternativ til Lightroom!

LightZone

LightZone er et andet open source, ikke-destruktivt digitalt mørkekammer, der er en fremragende erstatning for Lightroom. Du skal tilmelde dig en konto, før du kan downloade LightZone (softwareens skabere overvåger antallet af downloads for at hjælpe med i fremtidig udvikling), men det tager kun et øjeblik.

Når du er inde i LightZone, kan LightZone behandle rawfiler (såvel som komprimerede billedformater som JPG og TIFF) ved hjælp af en række filtre, som du kan stable, justere og omarrangere for at opnå den ønskede effekt. Du kan også vælge bestemte områder du vil redigere ved hjælp af et vektorbaseret valgværktøj.

For at finde ud af om LightZone understøtter dit kameras råformat, skal du tjekke programmets profilvejledning.
Download LightZone

LightZone Project

Mission statement:

Vi er en international gruppe af medlemmer og frivillige dedikeret til bevarelse, deling, gensidig støtte og videre udvikling af den fremragende LightZone fotoredigeringssoftware.

LightZone:

Historie:

LightZone blev oprettet af Fabio Riccardi og solgt af Lightcrafts, Inc., som proprietær software, der startede i 2005. I 2007 gav MacWorld LightZone sin Editor’s Choice Award. Light Crafts ophørte i september 2011. I oktober og november 2011 samarbejdede Doug Pardee og TexAndrews med LightZombie.org for at give fora og begrænset support til det eksisterende brugersamfund. I slutningen af ​​efteråret 2012 sluttede Anton Kast, en af ​​de oprindelige udviklere under Lightcrafts, os til og kunne forhandle med Fabio om udgivelsen af ​​kildekoden til brug i et open source-projekt under en BSD-licens, som vi omdøbte til The LightZone Project. Et internationalt team af nye udviklere frivilligt derefter arbejdet med projektet i forskellige kapaciteter, herunder kompilering, RAW profilering og lokalisering. I løbet af de følgende måneder blev softwaren kompileret, klarlagt og genudgivet gratis til offentligheden.

Hvad er LightZone?

LightZone er et professionelt niveau digitalt mørkerumsoftware til Windows, Mac OS X og Linux, der omfatter RAW-behandling og redigering. I stedet for at bruge lag på samme måde som andre fotoredigatorer gør, lader LightZone brugeren opbygge en stak værktøj, som kan omarrangeres, justeres, slukkes og slukkes og fjernes fra stakken. Det er en fuldstændig ikke-destruktiv editor, hvor et af værktøjerne kan justeres eller ændres senere – selv i en anden redigeringssession. En værktøjsstabel kan endda kopieres til et parti af billeder ad gangen. LightZone opererer altid i et 16-bit lineært farverum med det brede spektrum af ProPhoto RGB.

Mens mange af LightZone’s værktøjer er kendte, har de også delte, flere modifikations muligheder indbygget der forstærker deres magt og fleksibilitet. LightZone tilbyder også nogle usædvanlige værktøjer til tonal kontrol – hvilket betyder lysstyrke, kontrast, skygger, højdepunkter osv. Nogle er inspireret af Zone System, og nogle er inspireret af HDR-tonekortlægning. Disse værktøjer sætter LightZone i en klasse for sig selv for at arbejde med sort-hvide billeder. De er også meget nyttige til farvefotografier, især i blandede belysningssituationer.

LightZone var en pioner inden for selektiv redigering ved hjælp af vektorbaserede regioner. Pixler kan også vælges efter farve og / eller lysstyrke. Disse valgfunktioner tillader brugere at redigere kun en del af et billede i et fleksibelt system, der er ekstremt brugervenligt og intuitivt.

Kombinationen af ​​de enkelte værktøjer er iboende fleksibilitet, værktøjsstackets fleksibilitet, dets fuldstændig ikke-destruktiv redigering i et 16-bit bredt farveskala og dets intuitive GUI, gør LightZone til et bemærkelsesværdigt alternativ for dem, der ikke er helt komfortable med andet foto redigeringssoftware.

Hvem de er:

Vi er i vores medlemskab, nu tusindvis af mennesker over hele verden. Fordi vi er en frivillig organisation, er vores styrke i os som en krop. Forum indlæg, video tutorials, delt viden, delte skabeloner, tips, spørgsmål, svar —- alle disse bidrager til The LightZone Project knowledgebase. Og det hele gør projektet stærkere. Selvfølgelig er der nogle, der har bidraget så meget, at projektet måske ikke har været possble uden dem: Skaber, Fabio Riccardi; LightZombie og LightZone Project medstiftere Doug Pardee og Tex Andrews; Udviklingsholdets medlemmer: Anton Kast, Pavel Benak, Masahiro Kitagawa, Andreas Rother, Michael Shultze, Jedd Rashbrooke, Ron Goldthwaite, Visa Jokelainen, Peter Wolbink og andre.

Related posts

Kommer Canon’s nye kamera virkelig til at hedde 90D ret længe?

John

De 5 mest almindelige foto fejl og hvordan man undgår at lave dem

John

IrfanView atter et godt alternativ til Adobe Lightroom

John

Skriv en kommentar