7.5 C
Esbjerg
13. juli 2020
Photo Siden | V. 2.0 – 2018 – 2020
Image default
Tips & Tricks til foto

De 5 mest almindelige foto fejl og hvordan man undgår at lave dem

De 5 mest almindelige foto fejl og hvordan man undgår at lave dem

 

Udvikl nogle gode vaner, når du tager billeder og redigerer dine billeder og se dine bestræbelser “pay off” i form af flottere billeder taget fra egen hånd.

Uanset om du er ny som fotograf (som jeg selv er) eller på vej til at gå videre til næste niveau, er der mange dårlige vaner, der er lette at falde ind i. Her er 5 af de mest almindelige faldgruber og forkerte drejninger, der kan være i vejen for at få de billeder, du ønsker.

1. Bruger du det rigtige kit

Alt for ofte vil fotografer (især nytilkomne) bruge deres sidste penge på det dyreste kamera, de har råd til. Det er sandsynligvis et kamera med en højopløsnings sensor og pakket med de nyeste funktioner, men hvis det efterlader dig med alt for lidt penge tilbage til linser, det kan vise sig at være ærgerligt. Det er som at købe en Ferrari og forsøge at køre den på chipfedtolie – du får simpelthen ikke det bedste resultat.

2. Glem ikke de små ting

I stedet, hvis du er i gang med at dykke ned i fotografering, skal du prøve at opdele dit budget for en bedre balance. Køb et godt kamera, men sørg for, at du stadig har noget budget tilbage til en anstændig, lense. En 24-70mm f / 2.8 linse er ikke billig, men det er en god investering, og billigere tredjeparts optioner er ofte helt respektable. Dette vil dække dig ind til de fleste fotografiske situationer, samtidig med at du får tid til at finde ud af, hvilken ekstra linse der giver mest mening for dig, måske en bred wide-aperture objektiv eller en makrooptik. Mulighederne er mange, måske har du endnu ikke brug for dette, men tro mig det kommer når du bliver bare lidt bedre til fotografering generelt.

Ingen har lyst til at løbe tør for batteriets levetid eller opbevaringsplads, halvvejs igennem en foto shoot. Dagens kamera batterier er bedre end de nogensinde har været, men selv lang levetids DSLR batterier vil i sidste ende gå fladt, så at have en reserve er afgørende.

Batterier af kameraets eget mærke kan vise sig at være dyre, så du vil måske købe en tredjeparts enhed. Disse er typisk mere overkommelige, men du bør sørge for, at de opfylder alle relevante sikkerhedsniveauer.

Med hensyn til hukommelseskort fortsætter disse med at tilbyde større og større kapaciteter til lavere priser end nogensinde før, så en godt reserve er altid værd at have med dig. Mange moderne kameraer har dobbelt hukommelses korts porte, som giver fotografer mulighed for at udvide skydekapacitet eller foretage en øjeblikkelig backup.

3. Du holder ikke dit kit rengjort

Kameraer er redskaberne til en fotografs gode shoots, og ligesom ethvert udstyr skal de være godt vedligeholdt. Hver gang jeg vender tilbage fra en fototur, tømmer jeg kameraets taske og bruger en mikrofiberdug til at rengøre hvert enkelt udstyr, før jeg sætter det hele tilbage i tasken igen for beskyttelse.

Der er dog et element af vedligeholdelse, som du måske bør overlade til fagfolk. Ligegyldigt hvor omhyggeligt du skifter linser, vil snavs og støvudslip efterhånden finde vej ind i kameraet og på sensoren, hvilket vil påvirke billedkvaliteten og betyde, at du skal bruge længere tid i efterbehandling, og rense disse ud.

Dit kamera vil sandsynligvis have en indbygget sensor rensningsmekanisme, men dette kan ikke fjerne de mere stædige partikler. En mulighed er at investere i et sensor rensningssæt og lære at gøre det selv, men en anden løsning er at få dette professionelt rengjort en gang hvert år. Dette er en service, mange kameraforhandlere nu tilbyder.


4. Undlade at researche placeringen.

Hvis du optager portrætter eller landskaber, ved du, hvordan den rigtige placering kan make or break et billede. Placeringsscouting bør ikke starte, når du stopper bilen og tager kameraet ud af posen. Hvis du giver dig selv for lidt tid til spejde, er chancerne for, at du simpelthen vil misse den korrekte placering.

Løsningen er at lave din research på forhånd. Brug ressourcer som Google Maps (og Street View-tilstanden) sammen med 500px og andre image-hosting-websteder for at give dig en ide om de sammensætninger, der kan opnås ud fra tilgængelige synsvinkler.

Vær også opmærksom på lysforholdene, som hvor solen er på kritiske tider på dagen. Applikationer som PhotoPills kan fortælle dig, hvornår og hvor solen vil stige på en dato og det sted, du selv vælger.

5. Skyd altid fra hovedhøjde

Nybegyndere (inklusive jeg selv)indenfor fotografering laver ofte fejl baseret på sammensætning, da det kan tage et stykke tid at finpudse evnerne til at afbalancere kontaktpunkter i rammen. Rule of thirds kan ofte hjælpe i mange situationer, men en hurtigere vej til at undgå kedelige kompositioner er at tage billeder fra en anden position end hovedhøjde.

foto tip: rule of thirds

Reglen for rule of thirds er en forenklet gennemførelse af gyldighedsforholdet. Billedet er opdelt ved hjælp af to vandrette og to vertikale styrelinier, således at de skaber ni ensartede kasser. For mange smartphones behøver du ikke at forestille dig netværket, fordi du som regel har en funktion, der tjener som en hjælp. Emnet skal så placeres på et af de fire skæringspunkter på nettet eller langs en linje, så det er korrekt indstillet på scenen. I landskabsbilleder er det nyttigt at justere horisonten på en af de to linjer.

RULE OF THIRDS

Med rule of thirds reglen er en stor fotosammensætning barne leg. Der er yderligere indstillinger for hjælpelinjerne. Nogle apps kan også vise hjælpelinjerne i det gyldne forhold, hvilket kan resultere i mindre forskelle i billeddesign.

Hvorfor skulle du gøre dette? Dette er det syn, vi er vant til at se med egne øjne, så billederne skal arbejde hårdere for at skille sig ud på nogen måde. En forhøjet stilling, som en, der kan opnås med en drone, kan hjælpe, mens et ultravinkelt synspunkt kan virke meget godt for naturbilleder, der giver seerne en worms “view” på verden.

 

 

 
 
 

 

Related posts

fotos.grandts.com Gratis Stockfotos

John

IrfanView atter et godt alternativ til Adobe Lightroom

John

Kommer Canon’s nye kamera virkelig til at hedde 90D ret længe?

John

Skriv en kommentar

Read previous post:
smartphones
Smartphones og tilbehørslinser

Smartphones og tilbehørslinser Med nogle få undtagelser, som Moment eller Zeiss-produkter, er tilbehørslinser til smartphones inde i en tendens til...

Close