7.5 C
Esbjerg
14. august 2022
Photo Siden | V. 3.0 –  2020 -2023
Image default
Camera TechCams & UdstyrColor TricksFoto

Fototjenester Online de bedste og største

 

Photo by Annie Spratt unsplash.com

Der findes en lang række tjenester på nettet, hvor du kan gemme og fremvise dine billeder og videoer. Her vil jeg kort fortælle nogle af de mest relevante. De viste tjenester er egenligt bare et lille udvalg af de tjenester du kan finde med en Google søgning.

– inspirationskilden for alle andre

Flickr er “the grand old man”, når det drejer sig om online fotodeling, og de fleste af konkurrenterne er inspireret af Flickr. I maj 2013 fik Flickr nyt udseende og nye vilkår. Flickr var gået lidt i stå – så det var tiltrængt. Med Flickr får du meget gratis, f. eks
1.000 GB gratis plads!

Som free-user får du 1.000 GB plads til fotos i fuld opløsning – det er vist mere end de fleste får brug for! Man kan uploade videoer på op til 1 GB. Der ud over der der to betalingsmodeller:

FlickrPRO: Free samt statistik, ingen reklamer, automatisk uploader ($6 pr. md.)
FlickPRO+: FlickrPRO samt rabat på fotobog ($50 pr.år)

 

CHANGE YOUR THOUGHTS, YOU CHANGE YOUR WORLD

-Norman Vincent

 

På Flickr kan man inddele sine billeder i sets, og man kan kommentere og geotagge sine billeder. Man bestemmer selv, hvem der må se billederne og man kan lægge dem i forskellige grupper, så andre nemmere får øje på dem. Derudover kan man kommentere hinandens billeder på forskellig vis. Som betalende bruger har man adgang til statistik over antal visninger af billederne mv.

Fotoredigering i Flickr

Når billederne er uploadet til Flickr, kan man redigere dem.
Flickrs billedredigering.

 

Flickrs billedredigering.

Mere info

Se øjeblikkets mest poplære fotos på Explore. Der uploades flere tusinde billeder i sekundet på Flickr.
Når et billede ligger på Flickr, har man mulighed for at redigere det.Nogle af de mest populære fotos er blevet vist mere end en million gange. Se fx When waves collide.Man kan se langt de fleste Flickr-billeder uden af være registreret som bruger.Med Camera Finder får man statistik over hvilke kameraer, der er de mest anvendte. Mobilerne – især iPhone – dominerer.

Flickrs FAQ.

Se Flickr’s FAQ

Google Fotos

Google har forladt Picasa og satser nu på Google Fotos. Ubegrænset upload

Google tilbyder ubegrænset, gratis upload, og på fotos op til 16 megapixel beholdes opløsningen, men til gengæld må men finde sig i, at billederne komprimeres (hvilket normalt ikke vil kunne ses).

Læs mere i artiklen om Google Fotos.

– for de ambitiøse

Hos 500px er det kvalitet og æstetik, der er i højsædet. Hvis du gerne vil vise dine fotos frem og evt. sælge dem, er 500px en god løsning.

 

 

Upload og antal billeder

500px opererer med tre slags medlemskab: Free, Plus og Awesome.

Free: Syv uploads af fotos om ugen
Awesome: Ubegrænset upload, avanceret statistik ($60 pr. år)
Pro: Awesome samt bedre muligheder for at præsentere og profilere sig ($120 pr. år)
Pro+: Pro samt egen shop ($240 pr. år)

Deling

Hele ideen med 500px er deling, men der er mulighed for at gøre billeder private. Man kan følge andre fotografer, og de kan følge dig.

Pulse

Når et billede uploades stiger billedets pulse (en slags rating). Pulse påvirkes af antal likes, antal kommentarer og antal visninger. Har man mange følgere, skal der flere likes til at opnå en høj pulse.
Upcoming og popular

Pulse-skalaen går op til 100, og det er kun det første døgn der tæller. Fotos, der opnår over pulse 70 er Upcoming, og når pulse over 80 er billedet Popular. Fotos, der er mere end en døgn gamle beholder deres pulse, men de vises ikke på listerne over popular og upcoming.
500px-popular

De populæreste billeder

Inspiration

500px er et fint sted at hente inspiration. Skal man fx på storbyferie i Budapest, er det oplagt at prøve at søge efter bynavnet og se, hvad der dukker op.Bedste billeder fra Budapest sorteret efter relevance. Bedste billeder fra Budapest sorteret efter relevance.

 

 

Mere info

500px velegnet for fotografer, der ønsker at udstille og sælge billeder. De mest populære billeder vises på forsiden.500px er ikke velegnet til backup af fotoarkivet.

Flere muligheder

23-forside23 – dansk fototjeneste

23, der findes på adressen www.23hq.com, er en internationalt orienteret dansk fototjeneste, der giver mulighed for gratis upload af 1.000 fotos om måneden. I de første to uger som medlem kan du og uploade 1.000 stk. For kr. 149,- om året kan du uploade et ubegrænset antal fotos. Der er muligheder for deling, kommentarer mv.

 

 

 

Related posts

Kommer Canon’s nye kamera virkelig til at hedde 90D ret længe?

John

Den ultimative fotoapp?

John

Anbefalede Memory Cards til Nikon D5600

John

Skriv en kommentar