7.5 C
Esbjerg
23. maj 2022
Photo Siden | V. 3.0 –  2020 -2023
Image default
Camera Tech Cams & Udstyr Color Tricks Vidvinkelobjektiver

Tips om Vidvinkel

Photo by Roger-Erdvig from Unsplash.Com

 

Her er 10 tips om hvordan man bruger / begynder at bruge vidvinkelobjektiv til landskabsfotografering:

 

 

 

# 1. Obsever gennem kameraet

Når du først starter med vidvinkelobjektiver, skal du bruge kameraet / søgeren i stedet for at bruge dine øjne til at se på scenen. Fortsæt med at se gennem søgeren / livevisningen, mens du holder kameraet tæt på dig og se den effekt, du opretter. Forgrunde er yderst vigtige, når du bruger vidvinkelobjektiver. Selv meget små ting som en lille sten eller plante kan virke meget større i forhold til baggrunden på dit billede.

 

# 2. Kig efter de små detaljer

Det bringer mig med det samme til det næste tip: Når du kan se en episk baggrund, så se dig om efter de små ting på jorden, så du kan pege på din linse på disse. Tricket er ikke at blive overvældet af et episk bjerg eller vandfald, da de vil fremstå ret små i dit endelige billede. Kig på de små ting omkring dig for at inkludere dem på billedet.

 

# 3. Brug mindre åbninger

Brug mindre åbninger (høj f-stop tal) omkring f / 14-f / 16 for at få så meget fokus som muligt. Dette er især vigtigt, når du er tæt på forgrunden. Forsøg ikke at lukke linsen for meget (f / 18-f / 22), da dette vil reducere billedkvaliteten.

 

# 4. Brug Focus Stacking

Brug en teknik kaldet ‘fokus stacking’, når du ikke kan få alt i fokus i 1 skud. Med denne teknik skyder du forskellige billeder med forskellige fokuspunkter og fusionerer dem senere i Photoshop (en ret simpel teknik, der er let at finde på Google)

 

# 5. Eksperiment med afstande

Undervurder ikke bredden af din linse. Når du lige er begyndt med ekstreme vidvinkler, bemærker du, at du næsten kan passe noget i din ramme, ofte alt for meget. Oplev det samme motiv på forskellige afstande. Når du vandrer til et bjerg, for eksempel skyd på forskellige tidspunkter under din vandretur og se, hvordan dette påvirker afstanden mellem forgrunden og baggrunden.

 

 

# 6. Kom lavt til jorden

Små linjer og teksturer på jorden ser store ud på din forgrund, når du holder kameraet meget lavt til jorden. Prøv det.

 

# 7. Skyd fra forskellige højder

Den højde, som dit kamera er sat på, gør en stor forskel, når du bruger meget vidvinkelobjektiver. Oplev den samme scene i forskellige højder. Jo højere du holder dit kamera fra jorden, jo mere du peger kameraet ned for at få mere af indehold fra forgrunden.

 

# 8. Find forskellige perspektiver

Ved at en super lille ændring af position, tilt eller panorering fra dit kamera har stor indflydelse på billedet. Når jeg har en god scene i tankerne, bruger jeg altid lidt tid på at gå rundt i objekter for at få dem i den perfekte position af rammen.

 

9. Brug Distortion til din fordel

Ekstreme vidvinkelobjektiver kan skabe en vis forvrængning nogle gange. De gør ofte at himmelen ser forvrænget ud, og skyerne peger mod midten. Du kan bruge dette til din fordel. Eksperimenter med en halv jord / halv himmel komposition (i stedet for den generelle regel af tredjedele), når himlen beder om det.

 

# 10. Vær opmærksom på hjørnerne

Vær opmærksom på hjørnerne i din ramme, især de nederste 2 hjørner. Prøv at få objekter eller linjer, der fører ind i billedet tæt på hjørnerne. Dette er ikke et tip til kun vidvinkelobjektiver. Du vil indirekte lede seeren i dit billede.

Dette er alle temmelig enkle ting for de fleste af jer sandsynligvis, men forhåbentlig kan disse tip være nyttige for nogle mennesker, der lige er startet op med vidvinkelobjektiver. Jeg ved de har været til god nytte for mig selv som total amatør!

Related posts

Smartphones og tilbehørslinser

John

Xiaomi lancerer pris overkommelig Mijia smartphone gimbal

John

Kommer Canon’s nye kamera virkelig til at hedde 90D ret længe?

John

Skriv en kommentar