Photo Siden | V. 3.0 –  2020 -2021
Image default
Kamera Reviews

Canon EOS 800D DSLR Kamera Review

Canon EOS 800D DSLR Camera Review

Introduktion

 

Photo by Sara Kurfeß unsplash.com

Canon EOS 800D (også kendt som Rebel T7i) sidder i entry-level line-up af Canons DSLR-kameraer. Det er efterfølgeren til sidste års 750D og sidder lige under 77D, som er en erstatning for 760D. Canon siger, at det har omtalt de to kameraers navngivningskonvention for at gøre det lettere for forbrugerne at forstå – de tre cifre i 800D’ets navn betyder, at det er for en mere entry-level målgruppe. Når det er sagt, deler 800D og 77D mange specifikationer, og prisforskellen mellem de to er minimal. Begge har en 24,2 megapixelsensor, som er forbundet med den nyeste Canon-processor – Digic 7. Der er et 45-punkts AF-system, en optisk søger, indbygget Wi-Fi, 6fps optagelse og en vinkelfølsom LCD-skærm på begge. Den største forskel kommer i designet af 800D – der er ingen topplad LCD eller dobbelt betjeningsknap. I modsætning til mange kameraer, der for øjeblikket er på markedet, er der ingen 4K videooptagelse her, men det er muligt at optage i Full HD ved billedhastigheder på op til 60p.

Brugervenlighed

Canon EOS 800D følger den samme slags design som vi er vant til at se fra Canon i denne sektor af markedet. Kameraet er stort og klumpet, med et dybt håndgreb, der hjælper dig med at holde fast på enheden. Der er en beklædning rundt på forsiden og siden af ??kameraet, som giver den en god tekstur, men der er intet på toppen af ??kameraet – det giver uden tvivl en lidt billig følelse.

På toppen af ??Canon EOS 800D finder du en funktionsvælger. Den indeholder det sædvanlige komplement til automatiske og halvautomatiske tilstande (PASM, Automatic) samt en række scenemuligheder. Du finder også en mulighed, som du kan bruge til at optage med digitale filtre for at give dine billeder et kreativt udseende. Om modeknappen er en kontakt til at skifte kameraet fra til fra. Hvis du skifter kontakten et skridt videre, så kan du sætte kameraet i videotilstand. Dette er en hurtig og nem måde at gå ind i videooptagelse, og det er meget hurtigere end at skulle rulle til en tilstand på opkaldet.

På toppen af Canon EOS 800D er der også tre knapper. Man styrer kameraets display, man kan bruge til at ændre ISO (følsomhed), og en tredjedel kan bruges til at ændre AF-valgtilstand. Der er en rulleskive på toppen af kameraets greb, som du kan bruge til at ændre forskellige indstillinger afhængigt af den optagelsestilstand, du er i – f.eks. Når du er i blændeprioritet, vil du opdage, at den styrer blænde. I manuel tilstand kan du bruge drejeknappen til både blænde og lukkertid, men du skal holde knappen eksponeringskompensation nede for at skifte mellem de to. Endelig findes udløserknappen på et bekvemt sted at hvile lige under din pegefinger.

 

Kameraets flash findes på toppen af Canon EOS 800D. For at løfte det skal du trykke på en knap tæt på kameraets objektivmontering. Når du er færdig med at bruge flashen, skal du blot trykke den tilbage på plads.

Flytter til bagsiden af kameraet, og størstedelen af 800D’ens knapper findes på højre side. Det gør det nemt hurtigt at ændre indstillingerne med kun din tommelfinger – det er sandsynligt, at din anden hånd vil blive forlovet ved at stabilisere kameraet, især hvis du bruger en stor eller en zoomobjektiv. Der er dog to undtagelser fra denne regel. Hovedmenuknappen er forbundet til venstre ved hjælp af info-knappen. Hvoraf du sandsynligvis ikke skal trykke med nogen stor frekvens, så det er nemt at forstå, hvorfor de er adskilt fra de andre knapper på bagsiden af kameraet.

Også på bagsiden af Canon EOS 800D findes en eksponeringskompensationsknap, en trådløs knap (for hurtig tilslutning af kameraet til din telefon eller tablet), en afspilningsknap og en sletteknap. En hurtig menuknap er nyttig til hurtigt at få adgang til forskellige almindeligt anvendte indstillinger – de muligheder, der er tilgængelige via hurtigmenuen, ændres afhængigt af den optagelsestilstand, du er i, men kan omfatte eksponeringskompensation, ISO og blænde.

 

En af de ændringer, som Canon har lavet til 800D, sammenlignet med sin forgænger, er 760D den nye grafiske brugergrænseflade. Det har nu et mere “venligt” design, som sandsynligvis vil appellere til dem, der er nye til DSLR fotografering. Den viser nyttige råd og tips om, hvordan hver af de indstillinger, du bruger, vil påvirke dit færdige billede. Hvis du for eksempel ændrer blænden, vil det være tilrådeligt, at optagelse ved brede blænde kan bruges til at sløre baggrunden.

Skærmen er monteret på et artikulerende hængsel, hvilket betyder at du kan trække den fremad og vende den nedad og opad. Denne artikulation er nyttig, hvis du vil skyde fra en akavet vinkel – men du bliver nødt til at skifte til brug af Live View for at drage fordel af det. Skærmen folder også ind i kameraets krop, hvilket er fantastisk til at holde det beskyttet mod ridser og så videre, når det ikke er i brug.

Hvis du overhovedet er vant til Canon-kameraer, er du bekendt med knappen layout. Der er en fire-vejs navigationspude, hvor hver knap er tildelt en bestemt funktion. Op-retningstasten åbner hvidbalanceindstillinger, den venstre knap er til drevtilstand, den højre knap er til AF-drift, mens nede-tasten kan bruges til at ændre billedstile. I midten af ??navipad er en “sæt” -knap, som du kan bruge til at bekræfte indstillingerne ændres – det er også nyttigt for at vende tilbage til det centrale AF-punkt.

Øverst på Canon EOS 800D’ens bagside finder du knappen, som giver dig mulighed for at ændre AF-punktet samt AE-L-låseknappen. Ved siden af ??søgeren er en knap til at skifte Live View til. Under Live View-optagelse kan du bruge den berøringsfølsomme skærm til at ændre AF-punkt og for at slukke for udløseren, hvis du vil. Denne opsætning kan være særlig nyttig til makro- og stillbilleder, hvor du bruger kameraet på et stativ og ikke ønsker at se gennem søgeren.

Da Canon EOS 800D er en DSLR, har den en optisk søger. Mange foretrækker optiske finders over deres elektroniske modstykker, men det er værd at bemærke, at denne optiske finder kun tilbyder 95% dækning. Det betyder, at det er muligt for ting at krybe ind i kanterne af din ramme, som du ikke har bemærket under sammensætningen, eller at det ikke er helt som du havde tænkt det. Det kan heller ikke vise dig, hvordan ændringer i indstillinger påvirker det endelige billede eller viser dig et eksempel på det skud du lige har taget. Det er dog en klar og klar søger, med en skærm, der viser nogle nøgleoptagelsesoplysninger langs bunden – f.eks. Blænde, lukkertid og ISO.

Generelt er autofokushastighederne hurtige og præcise, når du bruger kameraet i godt lys. Ved at skifte til AI Servo-tilstand kan du spore et bevægeligt emne – 800D klare sig godt med bevægelse, som ikke er for hurtig og bevæger sig i et forudsigeligt mønster. Optagelse på 6 fps skal give dig nok plads til nogle blide sport og handling, men du kan kæmpe for at fange super høj hastighed handling.

I svagere lys gør Canon EOS 800D det stadig godt at låse på målet mest af tiden. Det er meget usædvanligt for en falsk bekræftelse af fokus, der skal vises. I meget lavt lys kan linsen jage et stykke tid – afhængigt af det objektiv du bruger, men det er kun det absolut mørkeste af forholdene, som kameraet ikke låses på til et emne overhovedet.

 

CHANGE YOUR THOUGHTS, YOU CHANGE YOUR WORLD

Norman Vincent

 

Related posts

Hvilket digitalkamera er bedst for en nybegynder?

John

De 10 bedste kompaktkameraer i 2018

John

Sony har skruet bissen på og skruet på alle knapper måske det bedste systemkamera hidtil

John

Skriv en kommentar

Read previous post:
Hvorfor du bør skyde dine fotos i RAW

Her er hvorfor du som fotograf, amatør eller professionel skal skyde RAW Hvad er RAW? Photo by John Grandt RAW...

Close