7.5 C
Esbjerg
4. juli 2022
Photo Siden | V. 3.0 –  2020 -2023
Image default
Reviews & Andet

Apple køber AI Tech, der kan se et fotos æstetik

Apple køber AI Tech, der kan se et fotos æstetik

Apple har mere eller mindre ubemærket erhvervet en ny fransk teknologi opstart, Regaind, der specialiserer sig i AI og computervision for at analysere fotos. Apples photo app kan allerede gennemse billeder ved hjælp af søgeord som “hund” eller “træ” og trække de relevante billeder ud, men dette køb kan indikere yderligere AI-udviklinger for appen. AI= AI er kunstig intelligens i maskiner. Artificial Intelligence betyder, at maskiner er i stand til at lære nye ting, tage beslutninger og overveje ting på samme niveau som et menneske. Den engelske forkortelse, AI, bruges ofte i Danmark, selvom vi har et dansk udtryk.

TechCrunch rapporterer, baseret på flere kilder, at Apple smidigt erhvervede starten tidligere på året.

“Regaind API giver mening til billeder,” siger Regaind hjemmeside. “Vi hjælper virksomheder og udviklere med at håndtere massive strømme af billeder ved at bruge state-of-the-art kunstig intelligens til at analysere og sortere dem.”

Teknologien er i stand til at vurdere et fotos “tekniske og æstetiske værdier” – ting som æstetik, skarphed og eksponering – snarere end blot at bestemme emnet, der findes i hvert billede. Dette er noget, der sandsynligvis vil være til gavn for mange iOS-funktioner, såsom Apples minder, som kunne samle mere meningsfulde samlinger.

 

På Regaind

Regaind hjemmeside kan du se teknologien i aktion. Det anvender forskellige egenskaber for hvert billede, hvilket gør det muligt for et system hurtigt at bestemme, hvilke fotos der er værd at fremhæve.

Særligt imponerende er dets evne til korrekt at analysere mennesker i et billede, selv ved at bestemme køn, alder og andre detaljer.

De “Egenskaber”, der er tildelt til billeder, omfatter ting som “Interessant / originalt emne”, “Emne godt indrammet”, “Irriterende baggrund”, “Stor sammensætning” og “God timing”.

Oplysninger om overtagelsen er dog begrænsede, og Apple har tendens til at være ret hemmelighedsfulde om sådanne ting.

“Apple køber små og mellemstore teknologiselskaber fra tid til anden, og vi diskuterer generelt ikke vores formål eller planer,” sagde teknologigiganten i en redegørelse for TechCrunch

 

 

Related posts

Lightworks et imponerende redigeringsprogram til video

John

Det gode Billede?

John

Nikon D5 Nogle kameraer er som kraftigt motoriserede sportsvogne.

John

Skriv en kommentar