7.5 C
Esbjerg
27. marts 2023
Photo Siden | V. 3.0 –  2020 -2023
Image default
Camera TechCams & UdstyrReviews & Andet

En af mine all favorite Nikon kameraer!

En af mine all favorite Nikon kameraer!

Photo by Lilly Rum unsplash.com

Normalt er det ikke let at vælge nyt kamera, fordi udvalget er så stort, og mange af dem er rigtig gode. Men der er undtagelser, og Nikon D500 er et af de få kameraer, der skiller sig ekstra positivt ud. Trods at dette kamera er fra 2016, er det stadig et af de kameraer som jeg har haft lejlighed til at afprøve som jeg stadig syntes er et af de fedeste kameraer fra Nikon i semi professionelle sammenhænge. Nu fåes den også til en pris der er til at betale, imellem 11-12.000 Kr.

Her taler jeg ikke kun om billedkvaliteten, men også om den gennemførte ergonomi, der gør kameraet så nemt at bruge, og de mange muligheder, det giver fotografen. F.eks. når man skal fotografere sport og action eller sætte video sammen. Her er D500 i sit rette element, og det er der flere grunde til.

Nostalgikere vil tænke tilbage på Nikon D300s med vemod, da det længe har været ude af produktion og aldrig fik en efterfølger. Før nu. Men D500 er meget mere end en erstatning for Nikons bedste spejlreflekskamera med APS-format (som de kalder DX); det er Nikons mest komplette kamera på denne side af det langt dyrere professionelle kamera D5.

Du kan godt finde kameraer med højere opløsning end de 20 megapixel, D500 har, men få med 153 fokuspunkter spredt over det meste af billedfladen, en skudtakt på 10 billeder i sekundet (fps), 2,36 megapixel vipbar touch-skærm samt 4K-video med mikrofon- og hovedtelefonstik – pakket ind i et vejrtætnet kamerahus med bagbelyste knapper.

 

I en klasse for sig

Salige Samsung NX1 er ikke så langt væk, hvad angår specifikationer – hvis du kan finde et! Så Canon EOS 7D Mark II er nærmest den eneste reelle konkurrent her. Nikon D7200 stiller op i en anden klasse, for det mangler D500’s fart og alsidighed. Og så har det heller ikke 4K-video …

Lige netop det gør selvfølgelig D500 mere attraktivt, især for amatører og professionelle, der skyder meget video. Muligheden for at optage med tilsluttet mikrofon og hovedtelefoner gør kameraet til et kompakt og fuldværdigt videokamera.

Bare husk, at det beskærer udsnittet, så brændvidden skal ganges med en faktor 1,5. En fordel ved tele, men en ulempe med vidvinkelobjektiver. En 28 mm bliver med ét til en 42 mm, når man skifter fra stillbilleder til 4K-video.

 

Kilde cameralabs.com

Related posts

Xiaomi lancerer pris overkommelig Mijia smartphone gimbal

John

Anbefalede Memory Cards til Nikon D5600

John

Canon 750D kommer med hæsblæsende 24.2 megapixel!

John

Skriv en kommentar