7.5 C
Esbjerg
23. maj 2022
Photo Siden | V. 3.0 –  2020 -2023
Image default
Camera Tech Cams & Udstyr Color Tricks Foto Kamera Reviews

5 ting du skal overveje før du køber nyt kamera

Photo by Lilly Rum unsplash.com

Jeg har været en meget glad Nikon-kunde i de sidste 5 måneder+ år. Men en a7R er ikke lige til min pengepung derfor fortsætter jeg med at bruge mit fine Nikon 5600D som tjener mig godt, men jeg er tættere på en opgradering (læs om 1 år når pengene er til det) Jeg ved, at a7R II er et fantastisk kamera. Jeg har læst anmeldelserne.  Jeg har været så heldig at få lov at afprøve et. Der er fotografer, jeg følger og respekterer, der raser om det. Jeg har holdt det i mine hænder, og det føles godt. Og der er endda det kommet en ny model a7R III. Den skriver jeg en artikel om i løbet af sommeren. a7R III kommer med 4K! naturligvis havde jeg nær skrevet…

 

Men jeg skal også overveje “surround”, der går med et nyt kamerahus. Især når et ny kamerahus betyder en stigning i megapixel. At have flere megapixel kommer til en pris. Jeg tror, at vi (amatør) fotografer ofte ikke overvejer ripples af et ny kamerahus.

Der er mere til beslutningen end bare kamerahuset, og det var det, der fik mig til at skrive dette indlæg. Så lad os gå i gang med dette. Her er 5 ting, du bør overveje, inden du opgraderer.

1. Opbevaringsrum

Harddiskplads er den indlysende indvirkning, når det nye kamerahus, du overvejer, har et højere megapixelantal. Flere pixels betyder større fotofiler. I mit eksempel producerer Sony a7R 36MB RAW-filer. A7R II pumper 42 MB RAW-filer  ud – det handler om en 16% stigning. Ikke-trivielt til disklagring, men håndterbar. Men hvis jeg dabler med ukomprimerede RAW-filer, ser jeg mere som 80MB pr. Lukkerpresse. Jeg risikerer at a7R III vil producere endnu større RAW-filer i størrelsesordenen 50MB til 70MB. (Det er afprøvet hos en god ven med et A7R II)

Hvad med hukommelseskort? Hvor store er dem, du ejer? Hvis du stadig optager med 32GB hukommelseskort, kan det være et problem. Ved hjælp af mit eksempel igen, kunne min (låne) a7R tage omkring 900 billeder, før det fylder et 32GB-kort. Det falder til mere omkring 750 med a7R II. Eller blot 400 for de 80 MB ukomprimerede RAW-filer.

Opbevaring er forholdsvis billigt, men for produktive fotografer (sport, action, dyreliv, bryllupper) kan du spise diskplads og hukommelseskort hurtigere end Pac-Man spiser prikker. Projicere dine lagerbehov er nem nok matematik. Bare ved det faktum, at opbevaringsbehovene kommer med et prismærke ud over kamerahuset – og de er tilbagevendende omkostninger. I form af ny lagrings kapacitet er et nødvendigt onde.

2. Linse Kompatibilitet

Mange der har været i fotografering i lang tid, har en investering i linser. Måske har du spinket og sparet for at få nogle rigtige gode glas. Hvis du overvejer et kamerahus fra en anden leverandør, skal du overveje objektiv kompatibilitet. Et godt eksempel går fra et DSLR-system til et spejlfrit system. Et nyt kamerahus kan skubbe grænserne for dit nuværende glas.

Alt i alt er det sandsynligvis at foretrække at beskytte den investering, du har lavet i linser. Der er linsebøsnings adaptere derude. Læs specifikationerne. Adaptere er blevet bedre og bedre. Men du skal lave dine lektier hjemmefra. Støtter adapteren dine linser? Hvilke funktioner (for eksempel autofokus) vil eller vil ikke fungere? Hvilke funktioner (fx fokushastighed) hæmmes af adapteren?

3. Lens Resolution

Du kaster dig over det nye kamera med høj megapixel. Og måske er du i stand til at fortsætte med at bruge dit eksisterende glas med en adapter. Men … kan dine nuværende linser løse nok detaljer for den store nye sensor? En top-notch sensor parret med et objektiv med lavere optisk kvalitet vil ikke producere optimale billeder. Godt glas fra et par år tilbage kan eller vil måske ikke være “op” til opgaven med at løse de 40 eller 50 megapixel data.

Enkelt sagt er kvaliteten af dit foto kun så godt som det svageste led i kæden.

DxOMark tilføjede den “perceptuelle megapixel” til deres objektivgrader for flere år siden. Et dejligt træk ved DxOMark-stedet er, at du kan tjekke en linses ratings som monteret på en række kamerahuse (forudsat at kombinationen er testet). Jeg kontrollerede mine Sony-objektiver på DxOMark, og værdierne for den perceptuelle megapixel (skarphed) steg fra a7R til a7R II. Sony byggede linserne tænker frem mod større sensorer.

Jeg tempererer også antallet af ratings ved at spørge andre fotografer, jeg kender og stoler på, at bruge det gear jeg overvejer. Selvfølgelig kan jeg kun spørge om kameraer der eksisterer. Jeg har foto venner, der bruger a7R II. Men hvis jeg springer tidligt på a7R III-toget, har jeg ikke meget stam kundskab til at komme ind i den.

4. Computing hestekræfter

Er din computer op til opgaven med at trække flere megapixel? Kraften i din computer er noget, der alt for ofte overses af fotografer, når du flytter til en ny kamerahus. Forestil dig at gå fra et 20 megapixel til et 40 megapixel kamera. Du har fordoblet størrelsen af hvert foto, du behandler. Kan din computer håndtere det?

I dette eksempel beder du din pc om at fordoble arbejdet. Selvfølgelig vil du ikke have en langsom behandlingserfaring. Men hvis dit system er et par år gammel, vil du sandsynligvis opleve svag adfærd. Efter min mening er dagene væk i fotograferingsverdenen, hvor vi kan forvente at bruge den samme computer i mere end et par år uden en opgradering (eller tolerere en langsommere oplevelse) i alle tilfælde  hvis man på tænker at investere i det sidste nye gear.

5. Hvilket problem forsøger du at løse?

Den sidste overvejelse på listen bør være den første ting du tænker på. Hvorfor får du et nyt kamerahus? Når du overvejer et nyt gearkøb, spørg så dig selv, hvilket fotografisk problem det nye gear vil løse.Spørg dig selv, hvilken begrænsning et nyt kamerahus vil hjælpe dig med at overvinde. Nogle gange er årsagerne nemme at se gennem. Dit nuværende kamera er måske 10 år og når udgangen af sit liv. Eller dit nuværende kamera er flad uafbrudt! Andre gange,er fordelene måske lidt smallere og er mere subtile. Du skal spørge dig selv “Har jeg virkelig brug for det gear? Eller vil jeg bare have det fordi det er nyt? ”

 

Så spørg dig selv: hvilket problem vil det nye kamerahus løse for dig? Det er en måde at temperere ønsket om et nyt “skinnende objekt”. Du kan måske se dette som GAS (gear acquisition syndrome).

Afskeds salut

At købe et nyt kamera er sjovt. Det er spændende. Det kan genoplive din fotografering. Det kan få dig ud af sofaen og ud at lave billeder. Men overse ikke de krusninger, et nyt kamera skaber. Der kan være omkostninger ud over selve kameraet i linser, diskplads eller computerkraft. Så hvis dit kamera er godt og ikke alt for gammelt skal du nok overveje tingene en ekstra omgang.

Vægt disse omkostninger med værdien af at løse det fotografiske problem, du har med dit nuværende system. For mig giver det ikke mening endnu at købe et kamera som reelt set er til professionelt brug. Jeg er amatør (total amatør) udi fotografering, så før jeg har styr på hvordan “de” rigtige gør skal jeg ikke investere i et professionelt kamera. Men når alt kommer til alt, hvis en ny giver mening “by all means” … køb det, nyd det og lav godt arbejde med dit nye kamera.

 

CHANGE YOUR THOUGHTS, YOU CHANGE YOUR WORLD

Norman Vincent

 

Related posts

Anbefalede Memory Cards til Nikon D5600

John

Canon 750D kommer med hæsblæsende 24.2 megapixel!

John

Den ultimative fotoapp?

John

Skriv en kommentar