7.5 C
Esbjerg
23. maj 2022
Photo Siden | V. 3.0 –  2020 -2023
Image default
Camera Tech Cams & Udstyr Color Tricks Foto

De bedste gratis programmer til billedbehandling

Det behøver ikke koste en formue at redigere dine billeder. Her får du mine gratis favoritprogrammer, når du vil have gratis billedbehandling.

Photo by Alex Wong unsplash.com

Det behøver ikke koste en formue at få avanceret billedbehandling. Faktisk kan du få mange gode funktioner med gratis billedbehandling.

Her har vi samlet vores bud på gratis billedbehandlingsprogrammer, du kan bruge, når dine fotos skal justeres.

Nogle af programmerne er mere avancerede end andre, men fælles for alle er, at du får gratis billedbehandling direkte fra din computer.

Vi har fundet de gratis billedbehandlingsprogrammer, som vi bedst kan lide. Herunder kan du læse mere om programmerne og hvordan, du bruger dem.

Billeder i Windows – gratis billedbehandling på dansk

 

Windows 10 har et indbygget billedbehandlingsprogram “Billeder”, som du finder ved at klikke på Start-knappen i Windows 10 og vælge Billeder.

Du skal blot markere dit billede, og klikke på, Rediger og opret og vælge rediger for at beskære, vælge filtre osv.

I billedbehandlingsprogrammet kan du klare alt det basale fotoredigering som at beskære, rette en skæv horisont samt justere lys og farver. Der er også forskellige retroeffekter og filtre, du kan påføre billederne i fotoredigeringen.

En stor fordel ved Billeder i Windows 10 er, at du her får gratis billedbehandling på dansk. Og så er det meget let at gå til.

Læs mere om mulighederne i programmet her.

 

© Google Photos

Google har valgt at lægge kræfterne i onlinetjenesten Google Fotos frem for det ellers så populære program Picasa, som de sløjfede for et par år siden.

Med Google Fotos får du online billedbehandling. Google har taget det bedste fra Picasa og lavet det om til en online-platform, så du kan redigere dine billeder, mens du er på farten.

Google Fotos kræver altså ikke, at du downloader et billedbehandlingsprogram og lægger det på din computer, som du skulle med billedredigeringsprogrammet Picasa.

I Google Fotos kan du lægge alle dine billeder op i billedredigeringsprogrammet gratis, og der er også en simpel billedbehandlingsdel, hvor du redigerer direkte på internettet via din webbrowser.

Google Fotos er også et glimrende gratis billedbehandlingsprogram på dansk.

Besøg Google Fotos her.

Se dit Picasa-webalbum i Google Fotos

Har du tidligere redigeret billeder i Picasa og oprettet et Picasa webalbum gennem programmet, kan du også tilgå disse med Google Fotos.  Når du med din Google-konto logger ind på Google Fotos, vil du med det samme få adgang til dine gamle Picasa webalbums. Du finder dem i menuen til højre under albums.

Google Fotos er et fint gratis billedbehandlingsprogram på dansk til både Mac og pc.

 

 

 

Google Fotos importerer dine mobilfotos

Med Google Fotos appen kan du sørge for, at alle dine mobilfotos bliver overført automatisk fra din mobiltelefon til dit gratis billedbehandlingsprogram – eller billeddrev om man vil – på nettet.

Så kan du let tilgå dine mobilfotos med dit vanlige billedbehandlingsprogram ganske gratis. Faktisk tilbyder Google uendelig plads til backup af dine mobilbilleder.

Paint.net – avanceret gratis billedbehandling

 

Brugerfladen i dette gratis billedredigeringsprogram minder om den i Adobes programmer Elements og Photoshop, og du får mange af de samme værktøjer og mulighed for at arbejde med lag.

Paint.net er ikke helt så nemt og brugervenligt at gå til som Windows’ eget billedbehandlingsprogram og Google Fotos, men mulighederne for billedredigering er langt mere avancerede, og det er et billedredigeringsprogram, du kan vokse med.

Du kan hente programmet her.

Gimp – Gratis Photoshop-alternativ

Gimp er det gratis billedredigeringsprogram, som kommer tættest på Adobe Photoshop, hvad angår funktionaliteter.

I Gimp kan du – som i Photoshop – arbejde med avanceret fotoredigering som lag, markeringer og farvekanaler.

Programmet Gimp fungerer godt både på pc og Mac, men også på fx Linux-platforme, hvor flere andre billedbehandlingsprogrammer ikke virker. Og så er det oversat til mange sprog – herunder dansk.

Du skal dog være opmærksom på, at brugerfladen i Gimp er markant anderledes end brugerfladen i Adobe Photoshop, så det kræver tilvænning, hvis du er vant til at lave billedredigering i Photoshop.

Du finder programmet Gimp her.

 

 

Jeg anbefaler Adobes programmer

Selvom der er rigtig mange penge at spare, og de gratis programmer giver rigtig mange muligheder, er det Adobes programmer, jeg foretrækker. Det er derfor også Photoshop, Elements og Lightroom jeg har fokus på når jeg vil lave artikler omkring disse programmer på et senere tidspunkt. Men heeyy ovenstående programmer er fine med mindre du er professionel fotograf.

 

CHANGE YOUR THOUGHTS, YOU CHANGE YOUR WORLD

Norman Vincent

 

Related posts

Xiaomi lancerer pris overkommelig Mijia smartphone gimbal

John

Den ultimative fotoapp?

John

Photoshop tutorial website photoshopCAFE har udgivet en rettidig ny vejledning

John

Skriv en kommentar