Photo Siden | V. 3.0 –  2020 -2021
Image default
Tips & Tricks til foto

IrfanView atter et godt alternativ til Adobe Lightroom

IrfanView

Photo Courtesey of Jonathan Borba unsplash.com

IrfanView kombinerer en kraftig image editor og -organizer med fremragende support til raw og komprimerede filformater (se hele listen). Dens interface er ikke så intuitivt som nogle af de andre gratis Lightroom-alternativer, men det har været i udvikling i 20 år og er pakket med omhyggeligt designet værktøjer til fotografer med alle evner.

IrfanView er et af de bedste gratis værktøjer der findes til katalogisering af billeder – redigering af metadata, omdøbning af filer i batcher og tilføjelse af tags – der giver dig mulighed for at få store billedbiblioteker under kontrol i løbet af en eftermiddag.

IrfanViews råbearbejdningsværktøjer er også fantastiske, så du kan konvertere og omdøbe filer i batches eller bruge tid på at justere tonalitet og farver til individuelle fotos, der kræver mere omhu og opmærksomhed. For yderligere redigering kan du eksportere filer direkte til en separat billededitor som GIMP. Det syntes jeg er en virkelig nice feature at have, smart tænkt fra udviklernes side.

IrfanView modtager regelmæssige opdateringer, og der er et livligt community af brugere til rådighed der kan tilbyde support, hvis du har brug for det.

Download IrfanView her

Som udvikleren selv skriver så er: IrfanView is a fast, compact and innovative FREEWARE
(for non-commercial use) graphic viewer for Windows XP, Vista, 7, 8 and 10.

Der findes desuden et hav af forskellige plugins til IrfanView, se denne liste her

Related posts

Den ultimative fotoapp?

John

Kommer Canon’s nye kamera virkelig til at hedde 90D ret længe?

John

Anbefalede Memory Cards til Nikon D5600

John

Skriv en kommentar