7.5 C
Esbjerg
11. juli 2020
Photo Siden | V. 2.0 – 2018 – 2020
Image default
Tips & Tricks til foto

GIMP 2.10.0 udgivet: Funktioner 32-bit support, ny brugergrænseflade og mere

GIMP 2.10.0 udgivet: Funktioner 32-bit support, ny brugergrænseflade og mere

 

 

Open-source image editor GIMP er blevet opdateret til version 2.10.0, den første store opdatering i seks år. I denne nye version er GIMP blevet “næsten” fuldt ud portet til GEGL-billedbehandlingsmotor, hvilket giver support til op til 32 bit billeder, multi-threaded behandling og valgfri GPU-sidebehandling til systemer med stabile OpenCL-drivere.

Ifølge holdet bruger GIMP 2.10.0 GEGL til al sin flisehåndtering og opbygger en acyklisk graf for hvert projekt. Det opfylder forudsætningerne for i sidste ende at tilføje ikke-destruktiv redigering, en fremtidig funktion slated for version 3.2.

Den nye billedbehandlingsmotor til side, GIMP 2.10 bringer en opdateret brugerflade med et nyt standard mørkt tema; De symboliske ikoner er også nu aktiveret som standard. Dette giver brugerne i alt fire temaindstillinger: Mørk, Lys, Grå og System. Men temaer og ikoner er adskilt, så brugerne selv kan vælge dem for bedre tilpasning.


Derudover er der nu fire ikonstørrelser for at forbedre deres udseende på HiDPI-skærme. Softwaren registrerer automatisk den bedste størrelse for displayet; Men da det måske ikke altid er korrekt, kan brugerne manuelt ændre størrelsen, hvis det er nødvendigt.

Mange nye funktioner og forbedringer samt udvidet support er ankommet til 2.10.0-komplette detaljer om ændringerne er tilgængelige i de fulde udgivelsesnotater . Det er bemærkelsesværdigt blandt ændringerne, der understøtter flere nye formater (herunder OpenEXR, WebP, RGBE og HGT) på-canvas previews for filtre, der er portet til GEGL, forbedrede warp-værktøjer, farvehåndtering er blevet fornyet som en kernefunktion og den digitale malerioplevelse er blevet forbedret.

GIMP 2.10.0 kan downloades nu til Windows, MacOS, Linux, BSD og Solaris.

 

CHANGE YOUR THOUGHTS, YOU CHANGE YOUR WORLD

Norman Vincent

 

 

Related posts

Anbefalede Memory Cards til Nikon D5600

John

De 5 mest almindelige foto fejl og hvordan man undgår at lave dem

John

Den ultimative fotoapp?

John

Skriv en kommentar

Read previous post:
Work in Progress!

Work in Progress! Intet er så sjovt for mig som at lave nyt, statisk er ikke noget som man kan...

Close